Turvallisuus

Hangon Satamassa turvallisuus on pääasia. Satamaturvallisuustoimenpiteillä takaamme kaikkien satamassa liikkuvien henkilöiden turvallisuuden. Hangon Satamassa huolehditaan myös työn sujuvuudesta asianmukaisten turvajärjestelyiden rinnalla.

SATAMA-ALUEEN LIIKENNE

Koko satama-alueella on voimassa 30 km/h nopeusrajoitus.

Pysäköinti on sallittu vain P-merkityillä alueilla tai pysäköintiruuduissa. Satama-alueella noudatetaan yleisiä liikennesääntöjä ja -merkkejä. Niiden ja muiden ohjeiden rikkomuksesta seuraa huomautus sekä mahdollisesti kulkuluvan väliaikainen tai pysyvä peruuttaminen.

Varo tasoristeyksiä ja vältä jalankulkua. Liikkuessasi satama-alueella, seuraa virallisia ajoteitä. Vältä liikkumista laiturialueilla. Laiturin vierustat ovat tarkoitettu ainoastaan alukseen liittyvään toimintaan tai ahtaustoimintaan. Kaikki muu liikenne on kyseisillä alueilla kielletty.

Satama-alueella käytetään tallentavaa kameravalvontaa sekä suoritetaan säännöllistä kiertovartiointia.

HENKILÖSUOJAIMET

Minimoi vahingot – käytä suojavarusteita!

Kevyen liikenteen väylillä liikkuessa, ja autokentillä työskennellessä, käytä CE-merkittyä näkyvää varoitusvaatetusta (EN ISO 20471). Tästä esimerkkinä merimiehet, jotka seuraten merkattua kevyenliikenteen väylää liikkuvat aluksen ja lähimmän henkilöportin väliä, sekä autojen siirto- ja tarkastustehtävissä työskentelevät.
Jos taas liikut kevyen liikenteen väylien ulkopuolella, käytä lisäksi turvajalkineita (EN ISO 20345), sekä kypärää (EN 397). Tästä esimerkkinä raskaan liikenteen kuljettajat ja alueella työskentelevät urakoitsijat. Noudata aina myös työnantajasi sekä kulkuluvan antaneen yrityksen tarkempia määräyksiä henkilösuojaimien käytöstä (Vna 633/2004).

VALOKUVAUS

Valokuvaus satama-alueella on sallittu vain Hangon Sataman luvalla.

ILMOITA AINEELLISET VAHINGOT

Liikenneosastolle (24/7) puh: +358 10 2355 013

RAPORTOI ÖLJYVAHINGOISTA

Liikenneosastolle (24/7) puh: +358 10 2355 013

HÄTÄTILANTEESSA

Tee hätäilmoitus kun tarvitset kiireellisesti viranomaisapua paikalle, tai kun tiedät tai epäilet hengen, terveyden, omaisuuden tai ympäristön ollessa uhattuna tai vaarassa.

HÄTÄILMOITUS

Tee hätäilmoitus (112)

Kerro:

  • mitä on tapahtunut
  • missä on tapahtunut:

Hangon Satama Oy:n:

– Länsisatamassa, tai

– Ulkosatamassa, tai

– Koverharin satamassa

  • vastaa kysymyksiin
  • toimi annettujen ohjeiden mukaisesti
  • lopeta puhelu vasta saatuasi luvan
  • Ilmoita tapahtuneesta sataman pääportille (24/7) puh: +358 10 2355 014