Assistor-Uuttera jatkaa Hangon pitkiä autoalan perinteitä 

Assistor-Uuttera Oy on ajoneuvologistiikan kokenut erikoisosaaja, jolle toimivat laivayhteydet ja satamapalvelut ovat erityisen tärkeitä. Operatiivinen päällikkö Lasse Niemi arvostaakin suuresti yhteistyötä Hangon sataman kanssa.  

Hangon sataman yhteistyöyrityksiin kuuluva Assistor-Uuttera on Suomen johtava ajoneuvologistiikan toimija, jonka kautta kulkee vuosittain yli puolet maassa myytävistä uusista autoista. Yritys palvelee asiakkaitaan logistiikan ohella erilaisissa ajoneuvojen laadunvalvontaan, varusteluun sekä verotukseen, tullaukseen ja huolintaan liittyvissä tarpeissa.  

”Yrityksen taustalla ovat Hangossa jo vuonna 1952 aloittanut Uuttera sekä vuonna 1966 Hankoon tullut Assistor. Nämä perinteikkäät toimijat yhdistyivät vuonna 2019, joten nykyisin autojen valmistajat, maahantuojat ja jälleenmyyjät saavat samalta kumppanilta kattavat palvelut”, kertoo operatiivinen päällikkö Lasse Niemi. 

Niemen tehtäviin kuuluu vastata yrityksen tuotannosta ja sen tukitoiminnoista, kuten tuotekehityksestä ja varaosalogistiikasta. Lisäksi työpäivät täyttyvät muun muassa kiinteistöasioista, asiakasyhteyksistä ja muista juoksevista asioista. 

”Tehtäväkenttä on laaja, mutta pidän työpäivien vaihtelevuudesta ja erilaisten haasteiden ratkomisesta. Innostun, kun asiat saadaan etenemään suunnitellusti ja tavoitteet saavutetaan.”  

Hangossa tunnetaan ajoneuvologistiikan erityistarpeet

Kun autoja tulee maahan suurilla volyymeilla ympäri maailmaa, vaatii logistiikka sujuvia laivayhteyksiä ja satamatoimintoja. Assistor-Uuttera toimii Hangossa ja Turussa kätevästi logistiikkaputken varrella, mikä takaa asiakkaille toimivat ja kustannustehokkaat palvelut.  

”Suurin toimipisteemme sijaitsee Hangossa, jonka hyvät laivayhteydet Manner-Eurooppaan ovat meille ensisijaisen tärkeitä. Hangon sataman vahvuutena ovat myös pitkät ajoneuvologistiikan perinteet ja erikoistarpeitamme palveleva infra sekä joustava ja avoin yhteistyö. Sen merkitys korostuu logistiikka-alalla, jossa tilanteet voivat elää ja muuttua nopeastikin.” 

 Assistor-Uutteran omiin vahvuuksiin sisältyy logistiikan lisäksi autojen monipuolinen ja loppukäyttäjien erityistarpeisiin räätälöitävä lisävarustelu. Edistyksellisen toiminnanohjausjärjestelmän avulla asiakkaita tuetaan myös erilaisilla lisäpalveluilla. 

”Panostamme vahvasti uusiin digitaalisiin ratkaisuihin ja tuotekehitykseen, mikä mahdollistaa tehokkaat palvelut ja uudet innovaatiot. Sadasta ammattilaisestamme moni on toiminut ja kartuttanut erikoisosaamistaan alalla jo vuosikymmeniä. Olemme hyvä ja luotettava työpaikka, mikä näkyykin pitkinä työurina”, toteaa Niemi. 

Katse tulevaisuuden innovaatioihin ja palveluihin

Viime vuosina myös ajoneuvoalaan vaikuttanut koronapandemia vaikeutti komponenttien saatavuutta, sulki autotehtaita ja sotki logistiikkaputkien toimintaa. 

Niemi katsoo silti luottavaisin mielin tulevaisuuteen, jossa ajoneuvojen uudet käyttövoimat ja sähköistyminen avaavat ovia uusien palvelujen kehittämiselle yhdessä asiakkaiden kanssa. 

Uudet suunnitelmat pitävät Niemen varmasti jatkossakin kiireisenä, mutta onneksi työn vastapainoksi löytyy vapaa-ajallakin merkittävää tekemistä.  

”Tällä hetkellä vapaa-aika menee paljolti pienen Vera-vauvamme kanssa puuhaillessa. Näin keväällä täytyy toki ehtiä välillä myös kesäauton kimppuun. 50 vuotta vanhassa Alfa Romeossa löytyy aina jotain laitettavaa…” 

  

« Takaisin