Hangon Satama Oy mukana alueen kehittämisessä sijoittajana

Hankoniemen merkitys kansainvälisen tietoliikenteen risteyskohtana kasvaa entisestään

C-Fiber Hanko liittyy sijoittajana mukaan Arctic Connect -hankkeeseen, jossa selvitetään mahdollisuudet rakentaa digitaalinen silta Euroopan ja Aasian välille Koillisväylän kautta. Liikenne- ja viestintäministeriön aloitteesta käynnistetyn hankkeen toteuttajana toimii Cinia Oy.

Länsi-Uudellamaalla toimiva C-Fiber Hanko on aiemmin investoinut Suomen ja Saksan väliseen nopeaan ja kyberturvalliseen C-Lion1-merikaapeliin, jonka Cinia suunnitteli ja toteutti. Länsi-Uudenmaan kautta kulkevien kansainvälisten tietoliikenneyhteyksien avulla halutaan edistää alueen elinkeinoelämän kehittämistä ja uusien työpaikkojen luomista.

C-Fiber Hanko Oy on investoinut Suomen ja Saksan väliseen nopeaan ja kyberturvalliseen C-Lion1-merikaapeliin. Lisäksi C-Fiber Hanko Oy tarjoaa yhdessä Hangon ja Raaseporin kaupunkien kanssa useita datacenter alueita Hankoniemellä, www.hankodataparks.fi. C-Fiber Hanko Oy:n omistajia ovat Länsi-Uusmaalaiset yritykset Karjaan Puhelin, Tammisaaren Energia, Osuuspankki Raasepori, N3M, Forcit, Tammisaaren Säästöpankki, Hangon Satama ja XLT-Systems, yksityishenkilö Björn Siggberg sekä Hangon ja Raaseporin kaupungit. Samat tahot rahoittavat C-Fiberin kautta myös nyt tehtävän Arctic Connect-selvityshankkeen Länsi-Uudenmaan osalta. Lisätietoa:  www.c-fiber.fi

« Takaisin