Hangon Satama Oy on vastaanottanut uuden peruskorjatun laiturin (KOV 1) Koverharin satamassa

Hangon Satama Oy on 9.3.2018 vastaanottanut peruskorjatun ja pidennetyn KOV 1 laiturin yhtiön Koverharin satamassa. Peruskorjaustyöt käynnistyivät kesällä 2017 ja laituri on ollut suljettuna siitä lähtien. Rakentajana on toiminut YIT Oyj. Töiden aikana laituria on pidennetty noin 10 m ja satama-allasta on syvennetty 11 metriin (vanha oli 4,5-9,5 m). Käytännössä on rakennettu täysin uusi 250 metrin pituinen laituri. Kokonaisinvestoinnin arvo on n. 6 miljoonaa euroa.
Tällä hetkellä Koverharin sataman kapasiteetti on täydessä käytössä. Nordstream 2 kaasuputkihanke käyttää Koverharin sataman kapasiteetista lähes kaiken. Projekti käynnistyi viime vuonna ja tällä hetkellä satamassa on varastoituna yli 20 000 putkea. Putkihankkeen rakennusvaiheessa putket on tarkoitus laivata Koverharista merelle. Lisäksi ruotsalaisen rakennuskonserni Peab Ab:n tytäryhtiö Swecem Ab tuo sementtiä Suomeen Koverharin sataman kautta.

 

« Takaisin