Suuri ruotsalainen konserni aloittaa toimintansa Koverharin satamassa

Investoinnit Koverharin satamassa aloitetaan

Swecem AB laajentaa toimintansa ja asettautuu Suomeen
Swecem AB avaa uuden sementtituontiterminaalin allekirjoittamalla sopimuksen Hangon Sataman kanssa Koverharissa, Hangossa. Koverharin valitseminen satamapaikaksi johtuu sen hyvistä edellytyksistä satamana, mutta myös sen maantieteellisestä sijainnista suhteessa Peabin betonitehtaisiin Etelä Suomessa. Toiminnan arvioidaan olevan käynnissä vuoden 2016 viimeisellä neljänneksellä.

– Luotsiaseman läheisyys, hyvä vesisyvyys satamassa ja parhaat mahdolliset toiminta- edellytykset Suomessa talvisaikaan vallitsevan jää-tilanteen takia, olemme päättäneet sijoittaa toimintaamme Koverhariin. Koverharin sijainti on myös optimaalinen jatkokuljetuksille betonitehtaisiimme Etelä Suomessa, sanoo toimitusjohtaja Ludwig Zetterström, Swecem AB.
Swecem AB on keskittynyt betonivalmistukseen tarvittavan sidosaineen kauppaan ja yhtiöllä on tällä hetkellä terminaali betonin valmistus-aineille Helsingborgissa. Yhtiö on osa Peabkonsernia, johon kuuluvat myös Suomessa sijaitsevat betoniyhtiöt MBR ja Vaasa Betoni.
Hangon Satamalle Swecem AB:n panostukset merkitsevät varsinaisen satamatoiminnan aloittamista Koverharissa. Hangon Satama Oy:n ja ruotsalaisen Swecem AB:n sopimuksen allekirjoittamisen myötä, säännölliset merikuljetukset Koverhariin alkavat. Toiminnan aloittamista edeltää Swecem AB:n merkittävät investoinnit Koverharissa. Tavaramäärät tulevat nykysuunnitelmien mukaan olevan merkittävät muutaman vuoden sisällä, Hangon Satama Oy:n toimitusjohtaja Anders Ahlvik toteaa.

Peab on yksi Pohjoismaiden suurimmista rakennusyhtiöistä, joka työllistää 13 000 henkeä ja jonka liikevaihto ylittää 44 miljardia ruotsin kruunua. (4,9 miljardia euroa). Konsernilla on strategisissa sijainneissa toimintaa Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Peab-konsernin osake on noteerattu Tukholman Nasdaq pörsissä. Konsernin pääpaikka sijaitsee Skånessa, Ruotsissa.

Lisätietoja: Ludwig Zetterström, toimitusjohtaja, Swecem AB, +46 733-84 76 58
Anders Ahlvik, toimitusjohtaja, Hangon Satama Oy, +358 50 511 6323

« Takaisin