Cinian merikaapelille toinen rantautuminen Hankoon, Hangon Satama projektissa mukana

LEHDISTÖTIEDOTE 17.6.2016

Cinian merikaapelille toinen rantautuminen Hankoon

Hangon yhdistäminen Suomesta Saksaan rakennettuun C-Lion1-merikaapelijärjestelmään otti ison askeleen, kun Cinia Group Oy ja paikallinen länsiuusimaalainen investointiryhmä allekirjoitti kaapeliliittymän rakentamiseen tähtäävän aiesopimuksen.

Ryhmä paikallisten yritysten edustajia sekä Hangon ja Raaseporin kaupungit ovat allekirjoittaneet 17.6.2016 Cinian kanssa aiesopimuksen, jossa sovitaan aikeesta rakentaa Hangon alueelle rantautuva liittymä hiljattain valmistuneeseen Cinian kansainväliseen Suomen ja Saksan välillä kulkevaan C-Lion1-merikaapelijärjestelmään.

Kustannusarvio uudelle Hangon liittymälle C-Lion1-kaapeliin on noin 10 miljoona euroa. Liittymän toteutuessa paikallinen investointiryhmä sijoittaa aiesopimuksen mukaisesti kaapelijärjestelmään 3 miljoonaa euroa.

Puolet paikallisesta summasta sijoittaa Tammisaaren Energia, Karjaan Puhelin ja Osuuspankki Raasepori, puoli miljoonaa euroa kukin. N3M Group on mukana 250 000 eurolla, kun taas Forcit, Hangon Satama sekä Tammisaaren Säästöpankki osallistuvat jokainen 100 000 eurolla. Lisäksi yksityishenkilöt Björn Siggberg ja Olof Exell sijoittavat liittymään 100 000 euroa kukin.

Tavoitteena on, että lopullinen investointipäätös ja yhteistyösopimus paikallisen investointiryhmän ja Cinian välillä tehdään syksyn 2016 aikana.

Hanko-haara on Cinialle strategisesti tärkeä

Uusi rantautumishaara luo Cinialle täydentävän reitin pääkaapeliin ja mahdollisuuden reitittää länsisuunnalta tulevaa liikennettä myös suoremmin C-Lion1-kaapelijärjestelmään.

– Aiesopimuksen allekirjoittaminen on upea osoitus esimerkillisestä alueellisesta yhteistyöstä, ja on vahva positiivinen signaali, joka mahdollistaa Hangon liitännän suunnittelun aloittamisen välittömästi, kommentoi Cinian toimitusjohtaja Ari-Jussi Knaapila.

Alustavien suunnitelmien mukaan Hankokaapeli tulee olemaan valmis testikäyttöön vuoden 2017 loppupuolella, jolloin kaupallinen käyttö voitaisiin aloittaa alkuvuodesta 2018.

Paikalliselle elinkeinotoiminnalle piristysruiske
– Paikallisten yritysten ja kaupunkien tärkein tavoite on muodostaa alueesta merkittävä kansainvälisen tietoliikenteen solmukohta Frankfurtin, Tukholman ja Helsingin välillä liittämällä Hankoniemi Cinian kansainväliseen C-Lion1-merikaapeliin, kommentoi Henrik Ekblom Karjaan Puhelimen toimitusjohtaja.

– Liittymä parantaa alueen kilpailukykyä datakeskuksien ja muun kasvavan liiketoiminnan näkökulmasta, mikä luo paikallisille yrityksille hyvät mahdollisuudet kasvuun ja oman liiketoimintansa kehittämiseen, täydentää Tammisaaren Energian toimitusjohtaja Frank Hoverfelt.

–  Tämä yhteishanke osoittaa myös, että yhteistyö Hangon ja Raaseporin kaupunkien sekä elinkeinoelämän välillä on erinomaisella tasolla. Tulevaisuus näyttää lupaavalta, kommentoi Lars Björklöf Osuuspankki Raaseporin toimitusjohtaja.

Hanko ja Raasepori osarahoittajina tukemassa elinkeinoelämää
Rahoituksesta puuttuva vajaa miljoona on suunniteltu hoituvan Hangon ja Raaseporin kaupunkien velkarahoituksen takauksella. Kaupungit käsittelevät asiaa ensin kaupunginhallituksissa ja syksyyn mennessä kaupunginvaltuustoissa.

– Hangon liittymä C-Lion1-merikaapeliin luo edellytykset täysin uuden modernin teollisen toiminnan saamiseksi alueelle ja se on ensiarvoisen tärkeää työpaikkojen ja alueen kehityksen kannalta, kommentoi Hangon kaupungin kaupunginjohtaja Denis Strandell.

– Uusi infra-väylä parantaa Länsi-Uudenmaan kilpailukykyä merkittävästi. Paikallisen elinkeinoelämän edellytyksien parantaminen on kaupungeille ensisijaisen tärkeää, sillä kannattava elinkeinotoiminta alueella on myös julkishallinnon tukipilari, sanoo Raaseporin kaupunginjohtaja Tom Simola.

 

Lisätietoja antavat:

Toimitusjohtaja, Frank Hoverfelt, Tammisaaren Energia Oy, puh. 040 579 9724

Toimitusjohtaja, Henrik Ekblom, Karjaan Puhelin Oy, puh. 044 744 0420

Toimitusjohtaja, Ari-Jussi Knaapila, Cinia, puh. 050 2179

Kaupunginjohtaja, Denis Strandell, Hangon kaupunki, puh. 050 464 1014

Kaupunginjohtaja Tom Simola, Raaseporin kaupunki, puh. 050 558 2270

Toimitusjohtaja Lars Björklöf, Osuuspankki Raasepori, puh 040-513 6464

 

 

                         

 

 

« Takaisin