Hangon sataman liikenne voimakkaassa kasvussa alkuvuonna

Hangon sataman liikenne on jatkanut kasvuaan tammikuussa 2016. Alusliikenne kasvoi tammikuussa peräti 23 % vuoden 2015 tammikuuhun verrattuna. Kaiken kaikkiaan Hangon satamassa kävi 155 (126) alusta tammikuun aikana.

Uusien liikenteiden myötä kasvua olikin odotettavissa mutta melkein neljänneksen kasvu liikenteessä olikin iloinen yllätys, toteaa Hangon Satama Oy:n toimitusjohtaja Anders Ahlvik.
Sekä tuonti että vientivolyymissä on merkittävää kasvua. Kokonaistavaraliikenne ylsi 354 000 tonniin tammikuussa, vaikkakin vuoden ensimmäiset viikot, kuten joka vuosi, olivat hiljaisempia pitkien joulupyhien takia.
Vienti ja tuonti ovat hyvin tasapainossa.
Autojen määrä Hangon kautta on kasvanut 29 % edelliseen vuoteen verrattuna. Suuryksikköliikenteen merkittävä kasvu näkyy myös vilkkaampana maapuolen liikenteessä. Rautateitsekin tullut tavaravolyymi on selvässä kasvussa.
Vuosi 2015 oli myös kasvun aikaa satamassa. Vuosi oli sataman sen 143 vuoden historian paras. Sataman vuosittainen rahtimäärä ylitti silloin ensimmäistä kertaa neljän miljoonan tonnin rajan.

Hangon Satama – Hangö Hamn Oy Ab

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Anders Ahlvik, 050-511 6323

« Takaisin